In Aalsmeer wonen rond de 150 veteranen. Het is een grote gemengde groep met jonge en oude veteranen. Burgemeester Jeroen Nobel vindt het belangrijk om jaarlijks een Aalsmeerse Veteranendag te organiseren om deze groep in het zonnetje te zetten. Daarom wordt sinds 2016 jaarlijks op de eerste zaterdag in juni door de Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer in opdracht van de gemeente Veteranendag Aalsmeer georganiseerd.

Burgemeester Nobel: “Het is belangrijk dat veteranen de erkenning en het respect krijgen dat zij verdienen Door een lokale Veteranendag te organiseren, bedanken wij als gemeente onze veteranen. Het is een eerbetoon aan alles wat ze voor ons hebben gedaan.”

Door de Veteranencommissie van de stichting worden diverse activiteiten met en voor veteranen georganiseerd, zoals de jaarlijkse Veteranendag maar ook bijeenkomsten onder de noemer Veteranensociëteit waar gezelligheid en saamhorigheid voorop staan. Wilt u meedenken en meedoen? Of lid worden van de Veteranensociëteit Aalsmeer? Neem dan hier contact met ons op.