In Aalsmeer wonen rond de 150 veteranen. Het is een grote gemengde groep met jonge en oude veteranen. Burgemeester Jeroen Nobel vindt het belangrijk om jaarlijks een Aalsmeerse Veteranendag te organiseren om deze groep in het zonnetje te zetten. Daarom wordt sinds 2016 jaarlijks op de eerste zaterdag in juni door de Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer in opdracht van de gemeente Veteranendag Aalsmeer georganiseerd.

Burgemeester Nobel: “Het is belangrijk dat veteranen de erkenning en het respect krijgen dat zij verdienen Door een lokale Veteranendag te organiseren, bedanken wij als gemeente onze veteranen. Het is een eerbetoon aan alles wat ze voor ons hebben gedaan.”

Door de Veteranencommissie van de stichting worden diverse activiteiten met en voor veteranen georganiseerd, zoals de jaarlijkse Veteranendag maar ook bijeenkomsten onder de noemer Veteranensociëteit waar gezelligheid en saamhorigheid voorop staan. Wilt u meedenken en meedoen? Of lid worden van de Veteranensociëteit Aalsmeer? Neem dan hier contact met ons op.  

 

Voor de vierde keer op rij organiseert de Veteranencommissie van Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer op verzoek van de gemeente Aalsmeer een bijzondere dag voor onze veteranen en het publiek. Veteranendag Aalsmeer vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018. Naast een feestelijke ontvangst voor de veteranen en hun thuisfront wordt Veteranendag Aalsmeer 2018 vooral een publieksevenement. 

Het voorlopige programma ziet er in grote lijnen als volgt uit: 

13.00 uur  Veteranenontvangst in de Burgerzaal van de gemeente Aalsmeer. 
14.00 - 18 uur     

Op het Raadhuisplein:

  • grote show van diverse onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht op het Raadhuisplein
  • muzikale optredens
  • foodplein

In de Zijdstraat:

  • parade van WOII legervoertuigen van Keep Them Rolling in de Zijdstraat

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

De Veteranencommissie van Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer heeft ook voor dit jaar weer een bijzonder programma samengesteld voor Veteranendag Aalsmeer op zaterdag 3 juni 2017. Locatie is Studio's Aalsmeer. Na het ontvangst voor veteranen en hun families wordt daar voor alle Aalsmeerders in de prachtige theaterzaal de nieuwste productie van het Nationaal Comité Veteranendag, het Veteranenconcert Tour of Duty in Concert opgevoerd. Het belooft een bijzondere dag te worden. 

Klik voor meer informatie op de programmaonderdelen op zaterdag 3 juni 2017 voor meer informatie:

De eerste Aalsmeerse Veteranendag is een feit. Op zaterdag 4 juni 2016 wordt voor alle in Aalsmeer woonachtige veteranen een middag georganiseerd om hen te bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer organiseert deze dag op verzoek van de gemeente Aalsmeer en heeft een bijzonder interessant programma samengesteld. Onder het motto ‘meet & greet’ krijgen Aalsmeerse inwoners de gelegenheid kennis te maken met ‘hun’ veteranen en de vele vredesmissies overal in de wereld.

Klik hier voor het programma van Veteranendag Aalsmeer 2016.