Het startte allemaal met een idee van Sem van Hest: laten we op 5 mei 2015, de dag dat ook Aalsmeer 70 jaar is bevrijd, vereniging Keep them Rolling met een groot aantal oude legervoertuigen naar Aalsmeer halen. Hij riep de hulp in van een aantal mensen in de Aalsmeerse samenleving, het Comité 70 Jaar Bevrijding Aalsmeer en al gauw groeide het idee van Sem uit tot plannen voor een heus bevrijdingsfestival.

Om dat allemaal in goede banen te kunnen leiden en omdat het bijvoorbeeld een eis is van subsidie- en fondsenverstrekkers, werd begin maart 2015 Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer opgericht. Bijkomend voordeel is dat Aalsmeer ook na 2015 een vehikel heeft om vergelijkbare evenementen, zoals toekomstige 5 mei vieringen te organiseren. 

Begin 2016 sloot George Lucas zich bij de stichting aan, een bijzonder actieve veteraan die een groot netwerk binnen defensie en het Nederlandse Veteraneninstituut meebrengt. Daarmee kan de stichting ervoor zorgen dat met het organiseren van diverse activiteiten nu ook veteranen in de gemeente Aalsmeer die waardering geven die zij verdienen.

Het mensen achter Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer: 

 

Sem van Hest
voorzitter

Jarenlang werkzaam als manager in de toeristische sector, nu gepensioneerd maar geeft nog steeds les aan de school voor toerisme. Was voorzitter van het Wijkoverleg Oost en organiseerde van daaruit de 4 mei herdenkingen in Oost bij het monument Hell's Fury.

 

Ulla Eurich
secretaris en penningmeester

Was manager en directeur van bedrijven in diverse sectoren. Sinds 2003 zelfstandig consultant en interim manager. Was gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Aalsmeer.

George Lucas
coördinator veteranen

George is zelf veteraan en bijzonder actief voor andere veteranen. Zo is hij vrijwilliger bij het Nederlands Veteraneninstituut en Nuldelijns Hulpverlener veteranen - dienststachtoffers alle geüniformeerden in de regio Noord-Holland.

 

... en natuurlijk al die vrijwilligers die ons belangeloos helpen alle activiteiten te organiseren en vlekkeloos te laten verlopen.

Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer heeft geen winstdoelstelling. De bestuurders van de stichting zijn betrokken Aalsmeerse burgers die voor de stichting belangeloos en dus zonder vergoeding werken. Alle donaties, sponsorgelden, subsidies en dergelijke komen volledig ten goede aan de activiteiten van de stichting. Betrokken organisaties en sponsors vindt u onder Steun de stichting.