Bevrijdingsvuurceremonie zaterdag 5 mei 2018, 11.45 uur
Herdenkingsplein H. Buismalaan, Aalsmeer Oosteinde

Voor de vierde keer op een rij haalt een groep lopers en fietsers uit Aalsmeer en Kudelstaart in 2018 het Bevrijdingsvuur op voor gemeente Aalsmeer. Een enthousiast team bestaande uit ervaren én nieuwe Bevrijdingsvuurestafettelopers heeft er enorm veel zin in om ook dit jaar weer het Vrijheidsvuur voor Aalsmeer op te halen in Wageningen om op 5 mei tijdens een feestelijke ceremonie samen met de burgemeester en hopelijk weer vele toeschouwers het Aalsmeerse Bevrijdingsvuur te ontsteken. 

 

Team Aalsmeer is aanwezig bij de Herdenkingsceremonie op 4 mei in Aalsmeer Oost. Laat in de avond vertrekken ze met de door Met & Co gesponsorde luxe touringcar naar Wageningen. Daar nemen ze deel aan de feestelijke Nationale Bevrijdingsvuurceremonie. Het jongste teamlid, de pas 8 jaar oude Yfke Serné, mag dit jaar de Aalsmeerse fakkel in ontvangst nemen uit handen van de burgemeester van Wageningen. 

En dan start de terugtocht waarbij het vuur in estafettevorm lopend en fietsend over een afstand van ruim 80 km en hoofdzakelijk in het donker terug naar huis wordt gebracht, en enorme sportieve prestatie. Voor de veiligheid wordt het Vrijheidsvuur in een stormlamp om beurten achterop de bagagedragers van de fietsers vervoeren. 

Terug in Aalsmeer op zaterdagmorgen, vertrekt het estafetteteam voor hun laatste etappe is een extra feestelijke fakkeloptocht, geescorteerd door een legerjeep van het Crash Museum. Vanaf de Mikado loopt de stoet door de wijk naar het Herdenkingsplein aan de H. Buismalaan (routekaart onderaan).

Op het Herdenkingsplein worden onze kanjers onthaald door veel publiek en door de burgemeester van Aalsmeer, de heer Nobel. Dat is het startsein voor de Bevrijdingsvuurceremonie Aalsmeer. Hier het programma: 

 

 

10.50 uur   vertrek fakkeloptocht vanaf de Mikado, Catharina Amalialaan 66
11.00 uur   aankomst bevrijdingsvuur op het Herdenkingsplein aan de H. Buismalaan
    toespraak burgemeester Nobel
    ontsteken Bevrijdingsvuur Aalsmeer
    Wilhelmus
    Napraten met de estafettelopers
11.30 uur   Einde ceremonie

Het Bevrijdingsvuur zal nog tot 18.00 uur blijven branden op het Herdenkingsplein aan de H. Buismalaan in Aalsmeer Oosteinde. 

Hier de looproute van de fakkeloptocht vanaf de Mikado naar de H. Buismalaan.