Margriet Brandsma

Ook op 5 mei 2016 organiseren Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer en Boekhuis Aalsmeer weer een bijzondere Vrijheidslezing. In de Oude Veiling is vanaf 20 uur te gast journalist en schrijver Margriet Brandsma. Zij was jarenlang Duitslandcorrespondent en oorlogsverslaggever van het NOS Journaal. Sinds haar vertrek in 2014 bij de NOS legt ze zich onder meer toe op het schrijven van boeken.

In haar lezing zal Margriet Brandsma vertellen over haar ervaringen als journalist in brandhaarden en over het ‘nieuwe’ Duitsland, het Duitsland dat is ontstaan na de hereniging van West-Duitsland en de DDR.

Wie het Duitsland van nu wil begrijpen, kan niet om de oorlog heen en dus zal Brandsma stilstaan bij de wijze waarop de Duitsers van nu omgaan met hun zwarte verleden. Ook vertelt ze over Angela Merkel, de Oost-Duitse domineesdochter die nu al meer dan tien jaar kanselier is en die door het Amerikaanse tijdschrift Time werd uitgeroepen tot persoon van het jaar 2015. Wie is die Merkel eigenlijk, wat drijft haar en waarom zijn de Duitsers zo trots op haar, ook al is lang niet iedereen het eens met de manier waarop ze het vluchtelingenvraagstuk aanpakt?

Margriet Brandsma schreef een boek over Merkel (‘Het mirakel Merkel’), van haar hand verscheen in 2014 het vluchtverhaal van een Oost-Duitser die naar zijn Nederlandse verloofde wilde (‘Vluchtcode Vlinder’) en recentelijk bij uitgeverij Conserve een bundel interviews met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of gewerkt hebben (‘Was wir noch zu sagen hätten’) en een verhalenbundel over Berlijn: ‘Daar is de Muur’.

De lezing op donderdag 5 mei 2016 vindt plaats in de grote zaal van de Oude Veiling in de Marktstraat 19 in Aalsmeer en begint om 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur. In de pauze zijn de boeken van Margriet Brandsma te koop die u door haar kunt laten signeren.

Entree: € 5,- per persoon inclusief één consumptie.

Reserveren bij het Boekhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0297-324454.